Heerlijke recepten, baksels en andere zoetigheden!

Taart en Cupcakes

TAART!
Een volledig gedecoreerde fondanttaart wordt meestal gemaakt van een basis biscuit of cake. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik werk voornamelijk met biscuit omdat dit een lekker luchtig resultaat geeft. Je kan de biscuit ook verschillende smaken geven zoals chocolade, vanille, citroen, mokka, praliné,... 

Voor de vulling kan je ook kiezen uit een hele lijst met mogelijkheden. Meestal vul ik de taart met twee verschillende vullingen maar dit heeft vooral de maken met persoonlijke smaak. Door de vulling wordt de cake extra fris en lekker. Hieronder vind je een lijstje van mijn persoonlijke favorieten!


Mascarponeroom + frambozenjam met verse frambozen
Chocolademousse + laag knapperige ganache
Merengue botercrème + zelfgemaakte jam
Tobleronemousse + chocoladebotercrème
Merengue botercrème + speculoospasta
Aangevette slagroom + verse aardbeien
Bosvruchtenmousse + bosvruchtenjam
Creamcheese + frisse lemoncurd
...

De taarten worden afgesmeerd met merengue botercrème. Dit dunne laagje zorgt ervoor dat de taart mooi strak wordt. Om te bekleden gebruik ik meestal fondant. Maar ook marsepein behoort tot de mogelijkheden!
Een voorbeeld van een volledig beklede en versierde taart zie je hieronder! Meer voorbeelden kan je vinden in de galerij.



CUPCAKES
Cupcakes (ook wel fairy cakes genoemd) zijn kleine cakejes in een papieren cupje. Oorsponkelijk zijn ze afkomstig uit de Verenigde Staten maar de laatste jaren zijn ze ook in België aan een opmars bezig. Cupcakes bestaan in verschillende soorten en je kan ze volledig aanpassen aan je eigen stijl. Ook met de smaak kan je eindeloos variëren. 

Vulling
Je kan de Cupcakes ook een heerlijke vulling geven. Dit geeft toch een extra toets aan de cupcake.
Dit zijn enkele mogelijke vullingen:
Ganache
Champagne
Chocomousse
Citroencrème
CreamCheesse
Mascarpone-Room
Merengue botercrème
Aardbeienmousse, Frambozenmousse, Woudvruchtenmousse, Bananenmousse,...
...
Je kan deze vullingen ook gebruiken om een mooie toef op de cupcake te spuiten zoals bij het voorbeeld hieronder!



Topping
Voor het decoreren van de Cupcakes maak ik meestal gebruik van rolfondant of marsepein. Rolfondant laat zich makkelijker bewerken en is over het algemeen ook zoeter dan marsepein.


Prijs
Voor vragen over cupcakes, taarten enz. mag je me altijd mailen via dit e-mailadres: joligateaux@hotmail.com



1 reacties:

Valerie zei

En ze zijn heerlijk! Ik spreek uit ervaring! =)

Een reactie posten

Laat hier je opmerking, idee, comment achter. Ik kijk er naar uit om ze te lezen!

 Plugin for WordPress, Blogger...