Heerlijke recepten, baksels en andere zoetigheden!

Magazines

Naast mijn verzameling boeken, ben ik ook een fervent lezer van magazines. Niet alleen magazines over taartdecoratie, maar ook kookmagazines of lifestylebladen. Op deze pagina zal ik net zoals bij de boeken, steeds een recensie plaatsen van één van de magazines die ik gelezen heb.


Hieronder vind je de volledige lijst van alle vorige reviews
2011
Mjam! taart
Cakes&Sugarcraft
Njam! magazine

2012
Foodies magazine
Taarten decoreren-----------------------------------------------------------------
Nieuwe review: Kook magazine van Spar

Kook! is dus het gratis magazine van de winkelketen Spar. Het is een heel fijn magazine dat maandelijks verschijnt. Nu, ik moet eerlijk zijn. Bij ons in de buurt zit geen Spar en we komen er dan ook maar af en toe om echt boodschappen te doen. Maar gelukkig is er in mijn studentenstad Leuven wél een Spar. Dus spring ik er af en toe binnen, speciaal voor het magazine. Kook! wordt maandelijks uitgegeven en werkt meestal rond een thema. Zo had je bijvoorbeeld al een Kook! over Kerst & Valentijn en binnenkort zal er waarschijnlijk ook een Paaseditie in de winkels liggen.

De Kook magazines

Het zal al wel een beetje duidelijk zijn, maar ik vind deze magazines echt helemaal top! Elke maand weer staan er verschillende lekkere gerechtjes in…en dit helemaal gratis! Dit is dan ook meteen het eerste grote voordeel van dit magazine.

Daarnaast is het ook lekker dik, het telt meestal rond de 70 bladzijden, wat toch een mooi aantal is. Wat heel leuk en gemakkelijk is, is dat je in de inhoudstabel een overzicht vindt van de gerechten. Mooi gerangschikt volgens gang. Zo kan je achteraf dat ene leuke recept makkelijk terug vinden. Echt een pluspunt dus!

Het blad staat vol met leuke receptjes en bijhorende foto’s. Foto’s vind ik nog altijd een meerwaarde. Gewoon omdat ik wil weten hoe het eindresultaat eruit moet zien. De smaak is één ding, maar het oog wil natuurlijk ook wat! Naast de gerechten worden er ook vaak tips gegeven over bijvoorbeeld de keuze van de groente of wijn. Dit is natuurlijk deels uit winstoogmerk maar hey…dit heb je ook bij elk betalend magazine. Soms worden er zelfs hele bladzijden gevuld met nuttige tips zoals over hoe je de perfecte steak kunt bakken. Heel handig!
Een rubriek die me ook wel kan bekoren is de beSPARing. Dit zijn gerechtjes die je voor weinig geld op tafel kan toveren. Er wordt dan duidelijk aangegeven hoeveel de prijs per persoon bedraagt en hoeveel tijd je nodig hebt om het te maken. Handig in tijden wanneer je wat meer op je geld moet letten! Een andere leuke pagina vind ik de ‘nieuwkomers’. Dit zijn producten ie nieuw in het assortiment zitten. Op zich is het niet echt een nuttige toevoeging, maar ik lees ze gewoon graag. Het is leuk om te weten welke producten nieuw op de markt zijn. Zo wordt er ook elke maand een blik geworpen in de boekenkast. Er worden dan enkele boeken uitgelicht die wat meer besproken worden. Leuk als je wilt weten welke boeken er zullen verschijnen.Ik ben echt absoluut fan van dit magazine. Het staat boordenvol lekkere recepten, tips en kookreviews én het is 100% gratis. Een nadeel kan zijn dat het volstaat met eigen promoties en reclame. Maar dit vind ik best kunnen voor een gratis magazine. De voordelen wegen zo hard op tegen dit ene nadeel dat ik de reclame er met plezier bijneem!

De tips uit de Kook! magazines zijn sinds december ook gebundeld in een handig kookboek. Warm & Winters staat bol van haalbare, originele stoofpotten, ovenschotels en hartverwarmende, winterse ‘comfort food’. Het is te koop voor € 19,95!

En jullie? Kenden jullie dit magazine al? 

4 reacties:

Cathy zei

Ja hoor ik ga niet veel naar de spar maar als de nieuwe kook er is ben ik van de partij,ik vind het een leuk,eenvoudig magazine en gratis hihi!! Het kookboek heb ik niet ,jij??

JoliGâteau zei

Nee het kookboek heb ik niet in mijn bezit. Ik denk ook niet dat ik het ga aanschaffen, tenzij het natuurlijk bol staat van de leuke recepten :)

Tanja zei

Hier hebben ze het niet, zie op de nederlandse spar site dat ze daar het blad boodschappen hebben, misschien kan iemand me vertellen of het per filiaal kan verschillen en of ik het elders, woon in Hoogeveen wel kan vinden?

4ke zei

Ik krijg de Kook al jaren iedere maand van m'n oma! Zaaaaaalig boekske!!! Ik moet wel bekennen dat ik er nog nooit iets uit gemaakt heb, maar ik ben gewoon verslaafd aan de mooie foto's en blader er regelmatig door om te lekkerbekken.
:-)

Een reactie posten

Laat hier je opmerking, idee, comment achter. Ik kijk er naar uit om ze te lezen!

 Plugin for WordPress, Blogger...