Heerlijke recepten, baksels en andere zoetigheden!

Boeken

Ik oefen deze hobby nu bijna drie jaar uit en ondertussen heb ik ook al een hele collectie taart- en bakboeken in mijn boekenkast staan. Elke eerste dag van de maand kies ik een nieuw boek uit mijn boekenkast om te reviewen. In dit overzicht kan je de recensies van vorige maanden bekijken. Gewoon even klikken op de titel van het boek en je wordt naar de juiste review verwezen!

Heb je een persoonlijk verzoekje? Laat het dan weten bij de comments of stuur me even een mailtje. Dan kijk ik zeker of ik er een review van kan maken. Benieuwd naar mijn persoonlijke collectie? Klik dan hier!

2010

2011
   -------------------------------------------------------

6 reacties:

ImkeB zei

je vergeet de boek nog die ik u heb gegeven e! :p
heb je er al iets mee gedaan? x

Britt zei

Joepie ik heb dit boek voor kerst gekregen :) ik kan ook niet wachten om alle receptjes eens uit te proberen!

Anoniem zei

Hoi,

Ik heb de boeken ook voor kerst gekregen. Ik wil ze graag snel gaan gebruiken.

Ik heb echter een paar vraagjes over de ingrediënten.

Soms moet je in een recept zowel zuiveringszout als bakpoeder gebruiken.

In het bakpoeder dat ik in de supermarkt koop zit al zuiveringszout (natriumbicarbonaat).

Zo zijn er ook recepten waarvoor je bakpoeder en wijsteenzuur moet gebruiken. Maar ook wijnsteenzuur zit vaak al in de Belgische bakpoeders.

Zou het kunnen dat het Engelse bakpoeder uit andere ingrediënten bestaat dan het Belgische bakpoeder?
Wat gebruiken jullie? Welk merk van bakpoeder?

De boeken zien er trouwens echt zalig uit, om te watertanden!

groetjes!Nele x

Joli Gâteau zei

Zuiveringszout kan je normaal in de supermarkt kopen (vaak onder de naam baking soda) of bij de apotheker. Maar als ik het niet vind, laat ik het gewoon weg of voeg een beetje extra bakpoeder toe. Hetzelfde bij wijnsteenzuur eigelijk. Dit vind je niet zo makkelijk en kan je gewoon weglaten.

Wel een interessant vraag trouwens, ik ga er eens een blogpost aan wijden.

Anoniem zei

bedankt voor de reactie,

nu ga ik er zeker wat sneller invliegen.
Ik maakte deze bedenking omdat ik het ooit in een kookprogramma hoorde dat je moet oppassen als engelse recepten vertaald worden. Want hun 'baking powder' is niet gelijk aan ons 'bakpoeder'.

Als ik zelf nog op zou komen wat het verschil nu precies is, laat ik het weten!

groetjes,
Nele

Anoniem zei

Heel handige rubriek!

Een vraagje: ik ben op zoek naar een boek met klassieke desserten (eclairs en soesjes, biscuit, tiramisu, truffels, chocolademousse,...). Het hoeven geen creatieve recepten te zijn, want ik hou er wel van zelf wat creatief te zijn. Wat ik zoek is een boek met écht goede basisrecept. Ik heb al boeken gekocht zoals Ons Bakboek, maar ik vind het resultaat maar "gewoon", zeker niet "wauw". Kan jij zo'n boek voor aanraden?

Ik dacht me tegen mijn volgende vakantie "De Meesterbakker" aan te schaffen van Sophie Dumont. Misschien vind ik daar mijn wauw-recepten. Maar als je een beter boek weet, verander ik graag van idee.

Een reactie plaatsen

Laat hier je opmerking, idee, comment achter. Ik kijk er naar uit om ze te lezen!

 Plugin for WordPress, Blogger...